Архівний відділ

Обухівської райдержадміністрації

Київської області

a

Звіт

Підсумки роботи архіву за 2011 рік


Підсумки

роботи архівного відділу Обухівської райдержадміністрації за 2011 р.

 

 Архівний відділ, виконуючи завдання Плану розвитку архівної справи на 2011 рік, досягнув позитивних результатів  з основних напрямків своєї діяльності.

1. Основні організаційні заходи архівних установ.

Начальник архівного відділу у 2011 році брала участь у 2-х колегіях та виїзних засіданнях ЕПК Державного архіву Київської області в містах Бориспіль, Васильків, Ірпінь, семінарі з головами та секретарями сільських і селищної рад.

2. Забезпечення збереженості документів

Національного архівного фонду

Основними завданнями архівного відділу залишалися питання забезпечення збереження документів Національного архівного фонду, створення належних умов їх зберігання.

В архівному відділі станом на 01.01.2012 року зберігається 20835 одиниць зберігання документів НАФ та 6133 одиниць зберігання документів з особового складу 110 ліквідованих підприємств.

Загальна площа архівосховища складає 92 кв. м., протяжність стелажних полиць - 472 м.

Відповідно до розпорядження Голови Київської облдержадміністрації від 09.04.2008 № 547 «Про заходи щодо забезпечення збереження документів в архівних установах Київської області», розпоряджень райдержадміністрацій та рішень місцевих рад забезпечено функціонування охоронної сигналізації, архівний відділ оснащений вогнегасниками, на вікнах встановлено металеві грати.

З метою поліпшення умов зберігання документів закартоновано 504 од.зб.

У 2011 році перевірена наявність та фізичний стан 3982 од.зб. (7 фондів).

Протягом звітного періоду в архівосховищі регулярно проводились санітарні дні, вимірювання температурно-вологісного режиму.

3. Державний облік документів НАФ

 В архівному відділі у 2011 році продовжувалась робота щодо перероблення та удосконалення описів. Перероблено описів на 260 од. зб.

Перероблення та удосконалення опису здійснене по фонду «Колекція «Документи з виборів депутатів місцевих рад, сільських, селищного, міських голів в Обухівському районі»

У 2011 році каталогізація документів проводилась по фонду Обухівської районної ради, складено 38 карток по 2 справах.

Тематика складених карток: виділення земельних ділянок установам і громадянам; створення, ліквідація та реорганізація установ і підприємств; оформлення права власності; надання та бронювання житлової площі.

4. Формування Національного архівного фонду.

Організація зберігання документів в архівних підрозділах

підприємств,установ і організацій

Протягом 2011 року архівним відділом здійснювались заходи щодо поповнення Національного архівного фонду документами НАФ.

Протягом звітного року до архівного відділу на постійне зберігання надійшло 504 од. зб. управлінської документації.

Архівним відділом у 2011 році подано на розгляд і погоджено ЕПК обласного архіву 10 зведених номенклатури справ установ – джерел комплектування архівів.

Архівним відділом у 2011 році було проведено 4 комплексні, 2 тематичні, 2 контрольні перевірки в установах – джерелах комплектування архіву. На 01.01.2012 року кількість установ - джерел формування НАФ становить 57, з них джерел комплектування архівного відділу - 45.

Архівний відділ протягом звітного періоду продовжував здійснювати контроль за станом упорядкування документів по встановлені роки в установах-джерелах формування НАФ.

5. Використання інформації документів Національного архівного фонду

Основною формою використання інформації архівного відділу залишалося виконання тематичних запитів та запитів соціально-правового характеру.

Протягом року архівний відділ отримав 338 запитів соціально-правового характеру. З них позитивним результатом виконано 324 запити.

Тематика соціально-правових запитів, що переважала у 2011 році: про підтвердження трудового стажу; про розмір заробітної плати; про обрання депутатами місцевих рад; про участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Тематичних запитів протягом 2011 року виконано 268 (з позитивним результатом - 261)

Архівним відділом для поліпшення роботи із зверненнями громадян вжиті наступні заходи:

-             під час прийому громадян надаються відповідні змістовні

консультації з порушених питань, скарг від громадян не було;

-             ведеться каталогізація документів  щодо рішень органів місцевого

самоврядування з питань приватизації та виділення земельних ділянок.

Протягом 2011 року архівний відділ відвідали 54 користувачі, яким було видано 428 справ.

6. Трудовий архів

Комунальна установа «Обухівський районний Трудовий архів» утворена рішенням Обухівської районної ради від 10.02.2012  №159.12.УІ, є юридичною особою.

У трудовому архіві працює 2 штатних працівники.

Трудовий архів розташовується в приміщенні Обухівської друкарні.

Проводиться передавання документів з особового складу від архівного відділу райдержадміністрації трудовому архіву. 

 

Начальник архівного відділу                                              Н.М.Жевага